.:Etusivulle                
KUVA-ARKISTO KIRJAT KALENTERIT VIDEOT NÄYTTELYT GALLERIA YRITYS  
WIFIUS Kuusamo DVD Oulun yliopisto Unelma Lomasta Metsähallitus Muut esitykset
 
Tuulivoimaa mereltä

Rapid River on valmistanut valtakunnallisia energiapäiviä varten videoita Pohjolan Voima Oy:lle, joka on yksityinen energia-alan konserni. PVO tuottaa Suomessa sähköä ja lämpöä osakkailleen omakustannushintaan. Pohjolan Voima on maamme monimuotoisin energian tuottaja. Sen tuulivoimayhtiö PVO-Innopower on Suomen suurin tuulivoiman tuottaja.

Pohjolan Voima omistaa Suomen suurimman tuulivoimapuiston Kemin Ajoksessa. Puiston tuulivoimalaitoksista kaksi on rakennettu maalle ja kahdeksan merelle keinosaarten päälle. Nyt suunnitellaan suurten merituulipuistojen rakentamista merelle. Tästä syystä tutkitaan merituulivoimalaitoksen perustustekniikkaa ensimmäistä kertaa Suomessa maamme pohjoiseen ilmastoon sopivaksi.

Videoanimaatiolla kerrotaan tuulivoimalan merenpohjaperustuksen rakentamisesta ja sen tutkimisesta. Meren pohjaan rakennetusta meriperustuksesta ja koevoimalaitoksen tornista mitataan talven 2009-10 aikana jään, merenkäynnin ja tuulen aiheuttamia kuormia ja selvitetään meren pohjaan sijoittuvan tuulivoimalaitoksen perustustekniikan kestävyyttä.

 Takaisin

In English    © Rapid River 2015